Начало /   Новини и събития /   Цикъл лекции по случай 120-годишнината на Националния археологически музей

Цикъл лекции по случай 120-годишнината на Националния археологически музей

22.03.2012, Source: НАИМ

През 1892 г. Директорът на Народната библиотека в София предава сбирката от старини на Вацлав Добруски, който по-късно е назначен за директор на музея. Националния археологически музей и досега се помещава основно в сградата на Буюк джамия, най-голямата в столицата, построена през ХV век.

Националният археологически институт с музей при БАН през 2012 г. отбелязва 120-годишнината на Националния археологически музей. Във връзка с този юбилей ще бъде изнесен цикъл от лекции, посветени на значими археологически обекти, които ще се изнасят в Заседателната зала на НАИМ-БАН, пл. „Атанас Буров“ № 1 (срещу президентството) в периода март-май 2012 г.

Ръководството на нашата институция Ви кани да присъствате и да отразите първата лекция от цикъла, която ще изнесе доц. д-р Диана Гергова: „ДУСДАВА – ХЕЛИС – СБОРЯНОВО. ДУХОВНА И ПОЛИТИЧЕСКА СТОЛИЦА НА ГЕТИТЕ. РАВНОСМЕТКА ЗА 30-ГОДИШНИТЕ ПРОУЧВАНИЯ” от 16.30 часа на 22 март (четвъртък) 2012 г.

Това ще предостави добри възможности за лични контакти с лекторката и за разработване на допълнителни популярни или специализирани материали, съобразени с тематиката на вашите медии. Като приложение Ви изпращам плакат и програмата на целия цикъл от лекции.

Тодор Стойчев – PR на НАИМ при БАН


Сайт от Loopink & Цвят и пиксел